top of page

Robusthed skal

komme indefra

men kan styrkes udefra

Figurer til opstilling.jpg
Aftensol.jpg

Kompas til balance – Kursus og retreat efterår 2023
Om bæredygtighed af kræfter og ressourcer i lederskab og livsmestring

STED

Hotel Skanderborghus

Dyrhave

8660 Skanderborg

hotelskanderborghus.dk

TID

Mandag d. 30 oktober - Onsdag d. 1. november

Start kl. 09.30 mandag

Slut kl. 15,00 onsdag

FIND PÅ KORT

INKLUSIV

Overnatning

Forplejning

Materiale

PRIS

Overnatning og forplejning: 4000 inkl moms

Kursusafgift: 4500 + moms

​Du tilmelder dig ved at sende e-mail
eller bruge kontaktformularen

 

Maks. 12 deltagere

Tilmelding senest torsdag den 14.september

Kurset er fra mandag d. 30. oktober kl. 10 til onsdag d.1. november .kl 16

med fokus på stresshåndtering på arbejspladsen og egenomsorg

 

I vor tid ser vi på det individuelle plan en voldsom ubalance i form af de mange mennesker, der hvert år sygemeldes eller mistrives som følge af stress. Stress er et udtryk for ”overforbrug af egne ressourcer”. Og mangel på bæredygtighed.

 

Hvordan tager vi vare på egne ressourcer og kræfter, og samtidig løfter de opgaver, vi gerne vil? Hvordan finder vi den berømte balance mellem arbejde og familieliv?

Hvordan genkender vi belastningssymptomer hos vore kolleger og medarbejdere, hvordan håndterer vi det, og hvordan forebygger vi stress på arbejdspladsen?

 

 Bæredygtighed kan i vores liv og arbejdsliv ses som den enkeltes evne til at leve i et godt ”livsåndedræt”, en dynamisk pendlen mellem aktivitet og egenomsorg.

Planetkvaliteterne kan her blive et kompas til at finde balancen:

Mellem idealer og ressourcer

Mellem at give ud og lade op

Mellem planlægning og improvisation

 

Vi kommer på kurset til at arbejde i et samspil mellem oplæg, øvelser, bevægelse, musik, klang, stilhed og samtale, og vi vil bruge de 7 ledelseskvaliteter som kompas til balance i arbejdslivet og i vejen til bedre egenomsorg.

Mandag lægger vi fokus på at forstå og opdage stress – hos os selv og andre. Tirsdag arbejder vi med kreative og med healende veje til dit indre lønkammer. Onsdag er fokus på det at forebygge stress, individuelt og på arbejdspladsen

Indhold:

De syv ledelseskvaliteter som kompas til balance.

Socialøkologi – antroposofi som social kunst.

Stress belyst ud fra videnskaben (psykologi, biologi, sociologi)

Som leder eller ledelsesansvarlig må du kende til, hvordan stress kan vise sig og hvad man kan gøre – dels for at forebygge, dels for at hjælpe den stressramte. På kurset får du konkret viden om forskellen på psykisk træthed, stress, udbrændthed og omsorgstræthed, ud fra den det, forskningen siger. Meget kaldes stress, som ikke er det, og området er meget komplekst.

Du vil lære redskaber til at passe på dig selv og passe på dine kolleger/medarbejdere, ud fra det kognitive, det emotionelle og det kropslige – altså et tanke-, følelses- og viljesperspektiv.

Du vil få mulighed for at kortlægge dine værdier og undersøge, hvad der skal til for at skabe en sund balance mellem opgaver, krav og værdier.

Vi vil arbejde med morgenyoga, vandreture, mindfulness i naturen, kunstneriske processer og den systemiske opstilling. Vi vil vise en vej til at omsætte dem i praksis, hvor åndsvidenskab bliver livspraksis.  

 

Overblik over kurset:

Mandag 10 - 17

Fokus: At miste balancen og at genfinde den. Professionelt og privat.

Formiddag; At forstå stress og genkende den fra egne erfaringer.

’Hvad siger videnskaben, hvordan genkender vi ubalancer mellem ledelseskvaliteterne, hvordan opdager vi copingstrategier og mønstre?

Hvad er forskellen på travlhed, stress, omsorgstræthed og udbrændthed?

Eftermiddag: Hvordan ser du symptomer på belastning hos dine kolleger/medarbejdere?

Hvordan opdager du dine egne tegn på overbelastning og ubalance? Hvad løber af med dig? Hvem eller hvad er du loyal overfor når du overforbruger dig selv? Hvad har du brug for?

Aften: Hygge og gensynsglæde. Yoga. Opstilling. Og hvad vi nu finder på

 

Tirsdag 9 - 17

Fokus: At styre ud fra værdier. Værdikompasset.

Formiddag; Hvordan styrker du midten, dit indre lønkammer? Hvordan finder og styrer du ud fra dine værdier? Den ottefoldede Buddhavej som praksis. Natur og stilhed

Eftermiddag; Hvordan drager du omsorg for dig selv, i dit arbejde og privat? Kroppen som port. Hjertet som port. Bevidstheden som port.

Aften: Digte, sang, klang – og fest!

 

 

Onsdag: 8 - 15

Fokus: Stressforebyggelse på arbejdspladsen. At skabe det sunde arbejdsmiljø.

Formiddag: Den svære samtale om stress. Hvordan hjælper man den stressramte tilbage på arbejdspladsen? Hvordan forebygger vi stress – individuelt, kollegialt og organisatorisk?

Metoder til stresshåndtering. Nærvær. Mindset. Kognition. Se sammenhænge mellem individ og organisation, mellem krav og forudsætninger, indadtil og udadtil

Eftermiddag; At finde sin egen work-life-balance. At ”forvalte sine pund”. At arbejde med bæredygtighed af egne evner og ressourcer. At sætte sig konkrete mål.

til toppen af siden

bottom of page